onsdag den 25. april 2012

En uddannelse i etik


Artikel fra Dagbladet Roskilde, lørdag d. 21. april, 2012


Salløv: Susanne Mikaella Veierbæk fra Livsglædecentret i Salløv er kvinden bag Danmarks første tantramassagebehandler uddannelse. Hun har selv manglet behandlere at henvise til, når hun ikke kunne tage sig af alle dem, der henvendte sig til hende med forskellige problemer, og sådan fik hun idéen til at uddanne andre. Uddannelsen tager to år, og selv om en stor del af behandlingsformen handler om massage, går der et år, før eleverne kommer til den del. Først skal de gennem en rejse i etik og en udforskning af sig selv. Foto: Hans-Jørgen Johansen




Danmarks første tantrabehandler uddannelse er igang i Livsglædecentret i Salløv. En del af træningen går ud på at lære at massere, men det første år går med at lære sig selv og en masse etik at kende. Og selv om massagen også omfatter kønsdelene, har det intet med sex at gøre.

SALLØV: Lige nu er fem deltagere i gang med at uddanne sig til tantramassage behandlere i Livsglædecentret i Salløv. Uddannelsen er den første af sin slags i Danmark, og centrets indehaver Susanne Mikaella Veierbæk har selv opbygget den.
- Ideen til uddannelsen kom ud af et projekt, jeg lavede om rejsningsproblemer. Omkring 350.000 mænd har problemer med at få rejsning, og jeg kan ikke have dem alle sammen i behandling her. Jeg kender ikke nogen, jeg kan henvise til, så jeg tænkte, at det kunne være en god idé at uddanne nogen. Uddannelsen er unik. Jeg har sammensat den på baggrund af de mange uddannelser, jeg selv har taget og de mange erfaringer, jeg har fra forskellige jobs, og de første fem deltagere får mulighed for at være med til at forme den, siger Susanne Mikaella Veierbæk.

FAKTA
Susanne Mikaella Veierbæk er kvinden bag Danmarks første tantramassage-behandler uddannelse
Første hold begyndte i september sidste år
Uddannelsen varer to år og foregår over 16 moduler á tre dage
Susanne Mikaella Veierbæk har selv sammensat uddannelsen
Hun er udover tantramassage behandler uddannet sexolog, psykospirituel vejleder, socialpædagog og storyteller
Det næste hold på uddannelsen starter til september
Den første tirsdag i hver måned er der mulighed for at få gratis information om uddannelsen i Livsglædecentret i Salløv
Det er muligt at få flere oplysninger på hjemmesiden: www.livsglaedecentret.dk eller man kan kontakte Livsglædecentret på e-mail: sus@livsglaedecentret.dk eller på telefon: 40 95 88 75.

Ikke sex
Så snart ordet tantra indgår i en samtale, dukker ordet sex også ofte op, men for centerlederen er det vigtigt at fastslå, at tantramassage-behandlingen intet har med sex at gøre. Selv om massageformen foregår uden en trevl på hverken behandlerens eller modtagerens krop, og selv om kursisterne også kommer til at lære at massere kønsdelene, går det første år af den toårige uddannelse uden at massere overhovedet.
- Det første år handler om selvudvikling. Der er så meget etik i det her, at man skal kende sig selv 100 procent for at kunne give sådan en massage. Vi masserer hele kroppen - også kønsdelene, fordi de er en naturlig del af kroppen, og vi er inde og arbejde i den seksuelle energi. Det er gennem den, vi er skabt, det er der, vi er aller tættest på, hvem vi er, og det er her vores vej i livet bliver vist, fortæller Susanne Mikaella Veierbæk. Både par og enlige bruger tantramassage som behandling. Der kommer en del par i Livsglædecentret, fordi forholdet ikke fungerer, og der kommer også folk, som har været udsat for seksuelle overgreb, og her gælder det i den grad om at have etikken i orden.
- Dem, der har været udsat for voldtægt eller incest, kan have svært ved at finde tillid til deres kroppe og seksualitet igen. Vi kan hjælpe med at få løst op for problemerne, men det kræver virkelig meget etik. Skaderne kan blive ubærlige, hvis vi ikke respekterer modtagerens grænser, derfor er det vigtigt, at kursisterne lærer om kroppen og lærer at gå intuitivt frem, når de masserer, fortæller hun.

Nyt hold
Susanne Mikaella Veierbæk rejste sidste år landet rundt for at gøre opmærksom på den nye uddannelse. Omkring 100 kontaktede hende efterfølgende for at høre mere, og nu er hun altså endt op med et hold på fem deltagere. Fire mænd og en kvinde. De kommer fra vidt forskellige baggrunde og tæller en vvs ‘er, en militærmand, en lærer, en sygeplejerske og en zoneterapeut. De mødes otte gange om året i en weekend og får udover af Susanne Mikaella Veierbæk blandt andet undervisning af gæstelærere, som behandler emner som mænds udvikling, vejrtrækning, skyggesider, håndlæsning, yoga, afhængighed og zoneterapi.
hee