mandag den 23. april 2012

Vi har alle brug for ro, afslapning og indlevelse


Artikel skrevet af SMV som bidrag til Joan Ørtings hjemmeside, april 2012.


Tantramassage kan være en gylden vej til et bedre liv med nærvær, kærlighed og selvfordybelse.


I livsglædecentret kommer mænd, kvinder og par for at modtage- og lære at give hinanden tantramassage. Aldersspredningen er fra 22 til 84 år, og alle samfundslag er repræsenteret. Fordelingen er 1/3 mænd, 1/3 kvinder og 1/3 par.
Årsagerne er mange: Nydelse, afslapning, indsigt i sig selv og sin krop, kærlighed, forløsning af incest- og/eller overgrebsproblematikker. Hos par kan det være, at manden har rejsningsproblemer, kvinden manglende lyst, eller at man blot ønsker at få inspiration til et allerede eksisterende godt parforhold. Nogle par vælger også at lære at give tantramassage, for at starte på bedst mulig vis i deres nye forhold. De får et nyt sprog.

Tantramassage er ikke sex. Der masseres i den seksuelle energi, så lyst og tændthed er naturlige følelser, ligesom man kan komme i berøring med dybe følelser af skyld, skam og sorg. I massagen taler vi om, at der er plads til det hele, og det er netop dette faktum, der gør det til en unik oplevelse at give og modtage tantramassage. Der er i ”ren given slip”, både som giver og modtager, mulighed for at komme i en tilstand, hvor verden forsvinder omkring en. En totalt væren i nuet.

Vi har alle brug for berøring. Kineserne siger at vi har 2 millioner erogene zoner, og hvor mange er det lige, at vi berører i det daglige liv? og når det kommer til det seksuelle, hvor er det så lige, at fokus er? I tantramassagen handler det om at give hele kroppen kærlighed og opmærksomhed.

Nogle af gaverne ved at give hinanden massage på denne måde, er mere tolerance, færre uenigheder og mere glæde og klarhed.

Ro, indlevelse og plads til at være der for hinanden.

Afsæt tid. Planlæg hvornår. Giveren sørger for at rummet er klar med musik, dufte, evt. blomster og olie.
Du kan det allerede, så giv slip på præstationsangst og følelsen af krav.


Hele kroppen skal berøres. Det er ikke så vigtigt, hvor meget du berører de enkelte steder, men det, at alle steder, fødder, hænder, ører, hoved, hår bliver berørt, vil give modtageren en helhedsoplevelse af at være elsket.
Intentionen er at give kærlighed. Det handler ikke om orgasmer og/eller udløsninger, og der er intet mål med massagen andet end nærværende berøring.
Lyt til din kærestes åndedræt, lyde og bevægelser – det er nemlig disse elementer, du skal agere efter.
Hvis du begynder at tænke, så hold hænderne stille, træk vejret dybt ind i dig selv og vent på en impuls til, hvor dine hænder og din krop ønsker at berøre din elskede.
Når det er manden du masserer, så start ved kønsdelene og lad det være centrum i hele berøringen - træk energi derfra ned i ben og op i overkroppen.
Når det er kvinder, der skal masseres, så start med brystet og først efter ca. 30 min., når hun selv har åbnet sig i sit køn, masseres kønsdelene. Massér aldrig indvendigt før hun selv har givet sine safter. Over tid vil det ske helt naturligt. Så det er intet succeskriterie, at det er ”vådt”.

God fornøjelse, må kærligheden blomstre.